Badmintonketcher og badmintonsportens udvikling

Kilde: www.sport-net.dk

Badminton kan være noget af en trendsættene beskæftigelse. Som vi i DK har haft stærke udmærkelser i. Danmark er udnævnt til utallige verdens-mestre, europa-mestre (bla Morten Frost) og olympiske mestre under sporten. typisk tilbage i tiden havde DK en talent som gav dem mulighed for at kontrollere sportsgrenen sammen med fjernøsten. I løbet af de forrige år er en del naboer i Europa udviklet sig til at komme nærmere Danmarks topniveau derved kan DK’s føretrøje i vesten med alt sandsynlighed mindskes inden for en overskuelig periode.

Badminton har på tragisk vis, som de fleste øvrige sportsarter i Danmark vigende medlemstal, hvilket minimere puljen á medlemmer til talentudvikling og til slut medaljetagere til de store konkurrencer. Afledt af dette skal sportsklubberne tænke på anden vis og fremme mere niveau i det mindre antal talenter som står til afbenyttelse. Den ting som der er kæmpe årvågenhed om i øjeblikket er restituations-tid, hvilket forklares som egenskaben i at genskabe de berørte muskler efter aktivitet. Mange spillere på topplan kan nemlig ikke altid holde til at træne mere i forhold til hvordan det ser ud i øjeblikket, netop derfor håber klubberne at tvinge tiden til restitution ned og med hjælp herfra få spillerene klar før til næste træning.

Den vigtigste ting som altid har betydelig betydning hos en badmintonatleter er badminton-udstyr. Samtlige badmintonspiller har brug for en badmintonketcher som opfylder alle de regler som stilles fra BWF, samt nogle badmintonsko. Badmintonudstyr er det sportstilbehør som der sker højest inovation på området. For eksempel har badmintonproducenten Yonex på stående fod skubbet Guinnesrekorden for hårdeste skud op til 493 km/t, der udråber badminton til den suverænt mest fartsyge sport i solsystemet.

En badmintonketcher vil altid være vigtig for alle badmintonudøvere og er for det meste produceret i graphit som er et kulfiber grundstof. Grafit er ualmindelig kraftigt og stadigvæk flexibelt, så det derved bliver muligt at producere badmintonketcher som har til opgave at fungere som trampoliner og katapulter og give fjerbolden betydelig højere hastighed sammenlignet med badmintonspillerens krop kan mønstre. Som hovedregel er der tre forskellige udformninger af badmintonketcher. Hovedtung, hovedlet og neutral. De ketcherne som er hovedtunge badminton-ketcher yder meget mere hastighed til fjer-bolden, men er dog ikke i nærheden af at være reaktionsstærk i put-bolde spillet og forsvars spillet. De ketcherne som er hovedlette badmintonketcher er hurtige i det flade og det defensive spil, men langt fra så ekstra power til badmintonbolden imens der spilles angrebsspil. Og til slut besider de ligelige vægtfordelte badmintonketcher lidt af de to egenskaber.

Der er lukket for kommentarer.