Pas på renter og gebyrer når du skal ud på lånemarkedet!

Det er finanskrise, kreditkrise og alt-muligt-andet-krise. Krisen er over os og mange har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. For nogle betyder krisen arbejdsløshed, og for mange selvstændige betyder det nedgang i indtægterne.

Alle disse faktorer er med til at mange bliver klemt på økonomien, og måske overvejer at låne til dagen og vejen. Når man låner penge skal man virkelig se sig godt om og overveje nøje om det er det rigtige at gøre.

Mangler man penge midlertidigt, fordi bilen er gået i stykker og man derfor ikke kan komme på arbejde, er det en god ide at låne så reparationen kan foretages, men låner man fordi man ikke har råd til at købe mad eller ikke kan betale de faste udgifter, så skal man virkelig tænke sig om inden man låner. Med et lån i det tilfælde risikerer man blot at komme endnu tættere på kanten, og få endnu færre penge til sig selv hver måned.

Det er altså meget vigtigt at overveje hvorfor man egentlig mangler penge, måske det er fordi du simpelthen bruger for mange penge hver måned?

Situationer hvor folk ønsker at låne penge men ikke kan låne i banken har fået flere og flere til at optage de såkaldte kvik lån. Disse kviklån er hurtige forbrugslån hvor udlåner ikke stiller noget krav om sikkerhed i form af f.eks. ejerboligen. Det gør også at sikkerheden for at udlåner for pengene tilbage er mindre, hvorfor omkostningerne naturligvis er højere for at låne.

Men det er ikke kun renterne man skal se på, det gælder om at se på ÅOP, altså de årlige totalte omkostninger udregnet i procent. Flere af disse kviklån har en moderat rente, men til gengæld er der høje månedlige gebyrer på, hvilket gør at de samlede omkostninger ryger helt til tops og nogle tilfælde ender på over 1000 % årligt.

En god ide er at se på ÅOP hos flere forskellige udbydere, så man dermed sikrer at man finder den laveste omkostning, hvis man absolut skal ud og låne penge. Der findes også sms lån og her skal man altså lige huske at se på ÅOP mere end noget andet sted, da disse ofte har kort løbetid og høje månedlige omkostninger.

Der er lukket for kommentarer.