Fordele og faldgruber ved kviklån på nettet

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er et lån uden sikkerhed som du kan bruge til hvad som helst. Det er altså ikke som f.eks. et obligationslån til boligen der skal bruges til boligkøb.

Betingelser

Som ansøger til kviklån er der nogle betingelser som varierer og nogle som er ens. De fleste udbydere af kviklån stiller to krav nemlig at du er fyldt 18 år og ikke er registreret i RKI. Derudover er der ofte en eller flere ekstra krav til ansøger, disse varierer, men er oftest at du skal have fast indtægt, fast bopæl i Danmark, medlem af a-kasse etc. etc.

Der er også udbydere der stiller højere krav til f.eks. alder eller stiller krav til en bestemt årsindtægt.

Renter og gebyrer

Renter og gebyrer varierer fra udbyder til udbyder men den totale pris inkl. startgebyr er 15-25 %. Der kan altså være gode penge at spare ved at undersøge markedet lidt før man blot vælger den første og bedste lånemulighed.

Hvornår skal man bruge et kviklån

Hvis du står og skal bruge penge her og nu kan et kviklån være ganske udmærket, du skal blot sikre dig at du har luft i økonomien til at betale tilbage. Hvis du låner penge for at betale anden gæld er du på vej ud i accelererende låne beløb og dette kan ikke tilrådes. Et kviklån er et forbrugslån der skal bruges til forbrug hvis der er luft til tilbagebetalingen, det bør ikke være en løsning på betaling af andre lån, da det er en af de typer lån med en høj rente.

Hvordan finder man en god udbyder af kviklån?

Der findes efterhånden mange udbydere på det danske marked og de stiller alle forskellige betingelser og har både fordele og ulemper. Det vigtigste parameter at se på til at starte med er ÅOP, det de samlede årlige omkostninger for at have lånet. Når du har fundet nogle emner ud fra de årlige omkostninger til lånet skal du til at se hvilke af dem du er kvalificeret til. Når du har fundet de udbydere du er kvalificeret til at låne hos vælger du den med de laveste årlige omkostninger. Husk i den forbindelse at de udbydere der tilbyder de laveste renter oftest er dem der kræver mest sikkerhed i form af indtægter, alder osv.

Læs også: Banker er på vej med billige kviklån på mobilen

Der er lukket for kommentarer.