Konflikten mellem 3F og Vejlegaarden

De fleste har nok stødt på sagen omkring Restaurant Vejlegaarden og Fagforeningen 3F, men for dem som ikke har, kan jeg kort ride det op.

Ganske kort så har Vejlegaarden overenskomst med Krifa, hvilket 3F ikke bryder sig om, da 3F mener Krifa tilsyneladende ikke er en rigtig fagforening. Det ser ud til 3F mener de skal have monopol på overenskomster indenfor det pågældende område, hvilket har sat sindene i kog mange steder i det ganske land.

Både 3F´s formand og Vejlegaardens ejer har fået trusler og sagen er i det hele taget kørt ekstremt hårdt op, spørgsmålet er hvem der har ret. Vejlegaarden er deres ansatte er tilfredse med den overenskomst der er indgået, er det virkelig rimeligt at 3F blokerer for deres restaurant og chikanerer deres leverandører?

Du kan nok godt høre min mening om det, som klart er at det IKKE er rimeligt. Hvis både ansatte og ledelse er tilfredse med overenskomsten skal 3F bare holde sig væk og lade folk passe deres arbejde uden at prøve at ødelægge deres forretning.

Når det er sagt så er spørgsmålet om tiden er løbet fra 3F? Hvis deres produkt er så meget bedre, skal medlemmerne jo nok komme til dem, men problemet er nok at de ikke kan holde deres meget høje kontingent oppe i pris, hvis ikke de bruger disse metoder.

Spørgsmålet er faktisk også om det skal være fagforeningen der skal have med a-kasser at gøre. Hvorfor er det lige fagforeningerne der har monopol på at stå for a-kasse medlemsskab og udbetalinger m.m.? Var det ikke smart at det er staten der står for det i stedet? Det er jo ikke som mange tror a kasserne pengene kommer fra, nej fagforeningerne administrerer blot ordningen og står for udbetalingen af statens penge.

Der er løbet meget vand i åen siden fagforeningerne er a-kasserne blev skabt og det er på tide med en revurdering af systemet, så vi kan få fagforeningernes magt stækket i ens vis grad, hvis de ønsker at bruge chikanemetoder overfor virksomheder som har både tilfredes medarbejdere og tilfreds ledelse.

Administrationen af a-kasserne er heldigvis faldet og i dag skal man ikke være medlem af fagforeningen, men kan nøjes med at være medlem af a-kassen.

Se også: Billig a kasse – til der der vil shoppe a-kasser

Man skal dog ikke være bleg for at indrømme at man kan få brug for a-kasse og fagforening, derfor er det stadig vigtigt man vælger en fagforening og a-kasse der kan tilfredsstille ens behov for hjælp og juridisk assistance.

Det seneste i sagen kan læses her: 3F vil forhandle med Restaurant Vejlegården

Det tyder altså på at 3F er ved at være godt trætte af sagen, men på grund af den meget omtale ikke vil give modparten ret. Der står direkte at 3F ønsker en løsning hvor ingen af de to parter får direkte ret.

Det bliver spændende at se hvad det ender med, men indtil videre ser det ikke ud til at 3F kommer styrket ud af konflikten, tværtimod.

 

Der er lukket for kommentarer.