Mobilt bredbånd vs ADSL vs fiber internet og lidt om iPhone5

Når du har læst artiklen og fundet ud af hvilken type internet der passer bedst til dig kan du finde prisoversigter på internet på http://internettjek.dk/

Mobilt internet og fiber internet er hvad fremtiden bringer for den danske befolkning, det er der  slet ingen der vil være tvivl om.

Med mobilt bredbånd har du muligheder som ikke set før.

Mobilt bredbånd kan medtages på farten, og med øgede hastigheder kunne man lige nu gå hen og snakke for at det kan anvendes som et direkte alternativ for bredbånd gennem telefonstikket.
Fiber net tilbyder danskere en fast bredbånd forbindelse med skyhøje og stabile upload og download hastigheder. Med fiber internet anvendes der optiske fibre til at modtage og sende data med en hastighed så hurtig som lyset.

Mobilt bredbånd

Som det ser ud i dag forekommer der voldsom stor forskel på hvordan det danske folk bruger mobilt bredbånd. Nogle bruger det primært til deres notebook når de er afsted på farten, mens andre anvender det til deres Apple iPad, og nogle danskere anvender det overraskende som deres hoved bredbånd forbindelse.
Mobilt bredbånd bliver som tiden går mere og mere stabilt, af den grund at der bliver opsat mange 3G og 4G mobil master i Danmark. 4G er på vej frem, hvilket 3, TDC og Telia fokuserer på. Dvs. du lige nu kan bestille hastigheder tæt på hele 100 megabit i sekundet igennem mobilmasterne.

Man skal dog være opmærksom på at hastigheden ned på det mobile bredbånd typisk ikke er brugbar høj.

Fibernet

Søger du en vanvittig hurtig internet opkobling med høje ned såvel som op hastigheder, ja så er der i dag ikke en teknologi der kan hamle op med fiber internet.
Den super høje hastighed på fiber internet kan lade sig gøre pga. de optiske fibre, som bliver brugt til at sende/modtage data med en hastighed så hurtig som lysets.
Det er lige meget om du vil spille computer, downloade film, eller bare bruge , kan det hele lade sig gøre samtidigt uden danskere vil lade det bemærke med fiber internet. Dvs. at hvis du har en meget stor familie, er der så plads til at i alle sammen kan bruge internetforbindelsen på samme tid uden nogle vil bemærke det.

Stadig i dag er det dog ikke hele den danske befolkning der har den mulighed at få fiber internet, idet at det afhænger meget af om der er gravet fibernet kabler ned eller ej til formålet i netop dit område. Er der nedgravet kabler, vil fiber internet med sikkerhed ikke være noget du vil blive glad for.

ADSL

Bredbånd gennem telefonstikket er det de fleste danskere anvender i hjemmet som det ser ud i dag. Dette er pga. at alle har muligheden for at få det, i og med bredbånd gennem telefonstikket anvender det allerede nuværende telenet til at sende/modtage data.
bredbånd gennem telefonstikket download/upload hastigheder er set forbedret meget i løbet årene. Vi lagde ud med med internetforbindelser ned til 56 kb i sekundet. Lige nu har en gennemsnits dansker minimalt en mulighed for at få en download hastighed på 10 megabit i sekundet via deres telenet (ADSL bredbånd).

Bredbånd gennem telefonstikket er derfor ikke på vej ud nu, men pga. på grund af at der bliver nedgravet fiber internet kabler ned flere steder i det danske land og det giver mulighed for højere og mere stabile internetforbindelser, vil det stille og roligt tage over for bredbånd gennem telefonstikket.

Iphone5 – set i bakspejlet

Den meget omtalte Apple iPhone 5 er er blevet frigivet til salg i danske butikker og det er på tide at tage en føler på de oplevelser folk har haft, og så på fejlene der rapporteres om fra alle verdenshjørner.

For det første burde man huske på at en mobiltelefoner i dag er et meget avanceret stykke forbrugerprodukt, og af denne grund er det umuligt at lave en mobil foruden fejl.
Men i det tilfælde det gælder Apple kan alle fejl ses i lyset, fordi der er blevet solgt så mange. Allerede den første weekend den nye iPhone 5 blev lanceret i butikkerne i USA var salget på omkring 5 mil. mobiltelefoner. Herefter er der lavet en del kritik af iPhone 5, og det er det kritik vi skal se på her.

Der har været to kritikpunkter der har fået særlig meget søgelys.  Den første er malingen som der skaller af iPhone 5, og derfor falder af. Nr. 2 er kortet der erstatter Google Maps i det nye iOS 6, der bare er ubrugelig.

Flere brugere har endda rapporteret om at iPhone 5 malingen var ved at skalle af allerede ved modtagelsen af mobiltelefonen, hvilket er noget som leverandøren, Apple, tog fat i hurtigt. Forventninger og krav til foxcon, der fremstiller mobilerne, er der blevet strammet op omkring, der nu har ført til arbejdsnedlæggelser, som resultat af de større forventninger til de arbejdende hos Foxconn.

Den meget dårlige maling har Apple lavet, og mon ikke kortfunktionen også enten bliver smidt væk, eller gjort væsentlig bedre.

Med den ny iPhone 5 fulgte der også en ny slags simkort. Dette vil betyde at når du køber et nyt mobilabonnement, skal sørge for at bestille den rigtige størrelse simkort. Den nye slags simkort er nano-simkort. Det dårlige ved mobil simkortet er at det er ca. 15 % tyndere end andre slags simkort. Dette har betydet at mange udbydere af mobiltelefon abonnementer kritisere Apple, da mobil simkortet skal bestilles præcist til iPhone 5.
Producenter af mobiltelefoner skal naturligvis optimere tiden mobilen holder batteri, dimensioner og ydelse på nye mobiltelefoner, dog er det ikke genialt at simkort bliver telefon specifikke. Et mobilabonnement bør kunne bestilles så det simkort man modtager dur til alle mobiltelefoner. Det er vigtigt at producenter følger fælles standarder både for simkort og for 3G/4G frekvenser.

Det er særdeles interessant at følge salgstalene for iPhone 5. Koreanske Samsung er nu Apples største konkurrent på smartphone markedet og har omtale i medierne. Koreanske Samsung forhandler også mega mange enheder hvilket bla. skyldes at de til sammenligning med Apple ikke binder deres dyrebare kunder.

Med en Samsung mobiltelefon du ikke bruge bestemte applikationer for at lave en filoverførsel og man kan nemt installere de applikationer man ønsker. Her er iPhone 5 meget mere begrænset.
iPhone 5 bliver også solgt rigtig meget på det lækre design og brand/image, hvor andre mobiler bliver solgt på funktionalitet. Det er særdeles interessant at se om den enorme iPhone 5 fanskare beholder interessen for Apple og de fremtidige iPhone designs.

Der er lukket for kommentarer.