Nyt dansk startup går imod strømmen og laver dansk børnetøj

I dag produceres det meste tøj udenfor landets grænser, det gælder også børnetøj. Lande som Kina, Bangladesh, Vietnam m.f. står for en meget stor del af den produktion af tøj, der sælges i Danmark.

Det har den nystartede børnetøjsforretning uglemor.dk lavet om på.

Mick Stjernelykke som er medejer og stifter fortæller:

Vi vil gerne skille os ud og sælge noget inden andre sælger. Der er mange webshops på nettet med børnetøj der sælger de samme mærker og de samme varer. Vi vil gerne producere og designe vores sortiment selv.

Uglemor har derfor startet egen lille systue, og målet er at minimum 85 % af omsætningen skal komme fra produkter, produceret af firmaet selv.

Her et eksempel på en hagesmæk med uglemotiver

En af de produktkategorier der er særligt fremtrædende er hagesmække, med de velkendte uglemotiver.

Mick Stjernelykke fortæller:

Næsten alle vores produkter er med uglemotiver, deraf navnet uglemor, og en hagesmæk er noget barnet ser hvor gang det skal spise. Vi har derfor lavet et ekstra stort udvalg af sjove og farverige hagesmække, som bl.a. kan ses her http://uglemor.dk/kategori/hagesmaekke/

Mick Stjernelykke fortæller desuden at man ikke skal handle på uglemor, hvis man hovedsageligt shopper efter en billig pris. Det er naturligvis billigere at masseproducere børnetøj på store systuer i Kina, end det er at drive en dansk produktion af egne designs.

Kunderne på Uglemor er dem som ønsker noget specielt, som man ikke kan købe overalt, og nok også nogen der godt kan lide tanken om at det er dansk produceret. I finanskrisetider, er det vigtigt at bevare arbejdspladser i Danmark, og det er bare specielt at varerne er produceret her i landet.

Sengesæt som vil være en vinder hos de fleste små børn.

Fremtidsplanerne stopper ikke ved uglemor.dk. Planen er at udvide med flere shops og lave endnu flere sjove og unikke produkter, alt sammen dansk produceret.

Vi kunne godt gøre som alle andre og importere en masse tøj, men det er bare en lidt kedelig måde at drive en børnetøjsforretning på. Når vi selv står for produktion kan vi sikre kvalitet i hele processen, og arbejde med præcis de designs vi ønsker. – udtaler Mick Stjernelykke.

Der er lukket for kommentarer.