En af mine net-favoritter

I dag kunne jeg godt tænke mig at sende et shoutout til en person jeg virkelig respekterer både fagligt og menneskeligt. Personen er kendt som mr. Iværksætter, han solgte sin virksomhed for en masse aktier som senere blev værdiløse, men det slog ham ikke ud.

Personen jeg taler om er naturligvis Martin Thorborg.

Der findes masser af iværksættere i Danmark, men det er især Martin Thorborg der har pondus nok til at sætte en dagsorden og få den opmærksomhed der skal til for at få folk op af stolene. Senest har jeg set ham kommentere på Facebooks børsnotering flere steder, bl.a. omkring værdiansættelsen, som er ekstremt svær.

Nye og gamle projekter

Men i dag skal det handle lidt om Thorborgs nuværende projekter, som jeg vil se nærmere på fordi Martin er en person der altid er interessant at følge, fordi han har fingeren på pulsen og har en evne til at skabe noget, ud fra ingenting.

Jeg har set nærmere på to projekter Martin bruger meget tid på og det er først og fremmest iværksætterforummet Amino.dk. Et forum er ekstremt svært at starte op, da man jo i starten har svært ved at tiltrække debattører hvis der ikke er nogen i forvejen. Hvis du er interesseret i hvordan Martin Thorborg ser på det med at starte et forum op har han lavet en podcast du kan finde her: http://thorborg.tv/hvordan-laver-man-et-godt-debatforum.html

Men det jeg godt kunne tænke mig at se på i dag er et af de seneste projekter Thorborg har gang i. Tidligere har han i høj grad satset på nye ideer der ikke tidligere var set indenfor de områder han har koncentreret sig om, men denne gang er han gået ind i en branche med stor konkurrence og mange spillere. Det er særlig interessant fordi det jo altid virkelig kræver noget at komme ind i konkurrere i et eksisterende marked.

Projektet jeg taler om er Agera.dk, som er et sted hvor man kan bestille tilbud på f.eks. rengøring, hjemmesider, advokathjælp og revision. Og sider hvor man kan bestille f.eks. tre tilbud indenfor et fag er jo ikke ligefrem nytænkning. Når det er sagt så er der masser af den slags sider som jeg vil betegne som semiamatører, de driver ikke siden på fuld tid og tager sig ikke nok af hverken kunder eller leverandører.

Derfor tror jeg faktisk Hr. Thorborg igen har ramt en god forretning. Han er gået ind i en branche med masser af aktører som ikke tager arbejdet seriøst nok og kommer med alt sin gejst og alle sine muligheder for at markedsføre projektet via andre kanaler.

Jeg ved ikke om planen er at få endnu flere kategorier på, men lige nu tæller kategorierne følgende:

Måske der kommer flere til senere hen, men jeg tror at man i første omgang prøver virkelig at lave en seriøs service indenfor de områder der er valgt til start og først når tingene virkelig spiller, eventuelt udvider sortimentet. Det er i hvert fald et projekt jeg følger, ikke fordi jeg synes tilbudsbranchen er specielt spændende, men fordi det altid er spændende at følge med i hvad Martin Thorborg laver og hvordan han gør tingene.

 

 

 

 

Der er lukket for kommentarer.